www.balibali.dkforside

Karriereråd

Her er mit bedste Karriereråd

Når man i det store hele er et enmands-band, som jeg er, så kan man af og til godt føle sig lidt alene med det hele. Men man kan også føle det modsatte: At man får uventet hjælp fra mennesker, der vælger at stille deres viden og tid til rådighed.

Da jeg sammen med tre gode venner stiftede mediet Zetland, lærte vi hurtigt en helt afgørende taktik for at lykkes: Vi vidste nemlig godt, at det var som at løbe ind i en mur at få et nyt medie til at flyve i Danmark. Det var der rigtig mange, der fortalte os rigtig tit. Til gengæld var vi også godt klar over, at vi havde et videnshul og brug for gode råd. Så vi spurgte. Og spurgte. Og spurgte. Inviterede os selv på kaffe, tømte folks hoveder og fik ofte helt afgørende skub i en rigtig retning. Så hvis jeg nogensinde skulle give andre et karriereråd, så skulle det være: Spørg løs.

Det har jeg selvfølgelig også gjort med BaliBali. At drive BaliBali, der hjælper mennesker på den kriseramte ø med arbejde og økonomi ved at sælge håndlavede møbler, ligger meget, meget langt fra det, jeg normalt anser mig for at være god til. Derfor besluttede jeg mig tidligt for at lave en omvendt Don Quijote. Anti-helten fra bogen af samme navn, som begår de samme fejl igen og igen og faktisk slet ikke udvikler sig, men bare står stille gennem den mursten af en roman, der er kåret som verdens bedste.

Må jeg spørge dig om noget

Jeg vil ikke lave en Don Quijote. Jeg vil lære, suge til mig og blive dygtigere. Og derfor har jeg inviteret mig selv på kaffe adskillige gange. Jeg har ringet til mennesker, jeg ikke kendte og bedt om råd, jeg har prikket til rockstjerner indenfor deres felt uden at komme med andet end: Må jeg spørge dig om noget? Og jeg synes, I skal møde nogle af dem.

Derfor vil jeg her på bloggen udgive en række interviews med inspirerende mennesker, jeg har mødt på min BaliBali-vej.
Mange har allerede sagt ja: Kvinden, der mødte så mange kunder, som havde fortrudt ikke at følge deres drømme, at hun selv traf et modigt valg. Manden, der har bygget et verdensberømt brand ved blandt andet at turde sig nej til det, som var sikkerhedsnettet under hans forretning. Hende, som havde et velbetalt prestigefyldt job og rykkede familien med til udlandet og bankede en helt ny business op. Og mange, mange flere. De er en stor inspiration for mig, og det håber jeg også, de bliver for dig.

Første interview kommer om et par dage. Jeg håber, du vil læse med!

Følg BaliBali på Facebook og Instagram og hjælp os med at sprede det gode budskab

Det var for eksempel ikke mig selv, der fik idéen til at bruge sidebord/skammel til opbevaring af garn. Her er vi hos Instagram-profilen @knitpit. Klik på billedet for at se sidebordet i shoppen.

Nyeste indlæg fra bloggen

2022-11-25T05:08:52+00:00

Titel

Go to Top